Backgammon regler - Lær at spille det strategiske bordspil

Backgammon er et strategisk bordspil, der spilles med to personer. Spillet er almindeligvis spillet på en speciel bord, der er udstyret med to områder, der kaldes "hjem" og "ud", og to serier af punkter, der kaldes "point", der er nummereret fra 1 til 24.

Formålet med spillet er at flytte alle ens brikker fra "ud" til "hjem", mens modstanderens brikker skal holdes i "ud" så længe som muligt. Spillerne skal også forsøge at slå modstanderens brikker, når de er på pointene.

Spillet begynder med 15 brikker for hver spiller placeret på pointene 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17. Spillerne trækker brikkerne ved hjælp af en terningkaster med to terninger, og flytter derefter deres brikker i henhold til terningernes øjne. Hvis en spiller får en dobbelt (samme øje på begge terninger), kan han flytte to brikker i henhold til denne terningkast.

En spiller kan kun flytte en brik, hvis der er en ledig plads på pointet, hvor brikken skal placeres. Hvis et point er besat af modstanderens brikker, kan spilleren ikke flytte en brik til dette point.

En spiller kan slå modstanderens brik, hvis hans egen brik lander på et point, hvor modstanderens brik står alene. Modstanderens brik bliver derefter sendt tilbage til "ud" og skal starte igen.

Spillet slutter, når en spiller har flyttet alle sine brikker til "hjem". Vinderen er den spiller, der først formår at gøre dette.

Backgammon er et underholdende og udfordrende spil, der kræver både held og strategisk tænkning. Det er et spil, der kan spilles af alle aldre og er nemt at lære, men svært at mestre.

Hvis du søger efter at købe backgammon, så kan det købes på linket her.